Kysymys:

Octavian bensa mallissa on ilmennyt mittaristossa vika, että kaikki varoitusvalot alkavat vilkkua ja lisäksi myös alkaa piipitys. Sitä kestää jonkin verran muutaman ajokerran aikaan kunnes loppuu kokonaan. Jää vain joku varoitusvalo palamaan. Käytin autoa merkkiliikkeen huollossa jossa todettiin jotain "katkos mittariston tiedonsiirrossa". Mittaristo irti ja lämpöpuhaltajalla kuivaksi jonka jälkeen mittaristo paikoilleen ja vikailmoitusten nollaus. Auto tehnyt tätä nyt muutaman kerran. Pääsee kuulema kosteutta mittaristoon. Huollossa ehdottavat mittariston vaihtoa, aika kallis osa ja loppuuko ongelma sitten siihen? Takuuaika ei ole enää voimassa. Onko mitään muuta vaihtoehtoa tuon vian hoitoon?

Tapio Ketonen:

Ei tule oikein muutakaan vaihtoehtoa mieleen.Jokin paikka mittaristossa on tullut araksi kosteudelle, mutta on satojen eurojen kysymys, että mikä se paikka on. Lienee aika mahdoton löytää vikakohtaa muuten kuin älyttömän hyvällä tuurilla.

Keskustelupalstojen mukaan Skodan mittaristoissa on ollut aika lailla erilaisia ongelmia, joten uusia myytäneen rnunsaasti. Ruotsissa joku kauppaili niiden korjauspalveluakin. Voisihan jostakin löytyä käytetty mittaristo, joka saattaisi olla halvempi ratkaisu, mutta riskinsä siinäkin..

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.