Kysymys:

Panin merkille että olitte joutunut lisäämään kestotesti golfiin öljyä. Koskeekohan tämä öljyn syönti juuri näitä 1.4 tsi koneita? Edellisessä autossani golf mk6 1.2tsi: ssä ei koskaan tarvinnut lisätä öljyä long life huollot ja autolla ajoin noin 70000km. Nyt keväällä hankkimassani mk7 golfissa (1.2 tsi) näyttää myös ensimmäiseen huoltoon yli puolen välin matkatessa ettei tarvitsisi lisätä öljyä.

Erittäin mielenkiinnolla olen seurannut kestotestiä. Itse olen ainakin ollut erittäin tyytyväinen autooni kuten olin myös edelliseen. Koskahan tuo loppu raportti valmistuu? Muuten, otin autooni monitoimiratin, tässä uudessa vakkarin napit on tuotu rattiin joten erittäin näppärä käyttää, edellisessä oli vielä viiksen päässä. Vakionopeussäädin dsg automaatin kanssa verraton yhdistelmä, molemmat autoni olleet automaatteja.

Tapio Ketonen:

Käsittääkseni öljynkulutus liittyy oleellisesti VW:n TSI-moottoreihin. Jos se pysyy vielä tuolla tasolla, että pitää lisätä puolikas 9000 km jälkeen, niin se on siedettävää. Mutta jos kulutus nousee VW:n huolto-osaston "normaaleina" pitämiin lukemiin, silloin tilanne alkaa jo harmittaa.

Katsotaan nyt, miten tilanne kehittyy. Autolla on nyt ajettu vähän yli 10 000 km, joten voimme vielä pitkään seurata öljynkulutusta. Joissakin autoissa se loppuu 10 000 km jälkeen, joissakin se lisääntyy. Aika näyttää. Loppuraportti tulee joskus ensi talvena.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.