Kysymys:

Minulla on 2007  vuonna uutena ostettu asuntoauto Fiat Ducato 2,4 l diesel.  Se on vain kesäkäytössä ja joinakin kesinä tulee ajettua vain muutama 1000 km.  Huoltofirmat suosittelevat öljynvaihtoa kerran vuodessa. Onko se järkevää? Onko vaarallista, jos ei noudata ohjeita.

Ajoakku on varsin hankalassa paikassa. Sen vieminen lämpimään talveksi on varsin työlästä.  Onko järkevää ladata akkua talven aikana ja miten usein? 

Tapio Ketonen:

Varmaankaan öljyn vaihtaminen esimerkiksi joka toinen vuosi ei ole mitenkään vaarallista. Auto kannattaa silti huoltaa vuosittain, sillä esimerkiksi ovisaranat tykkäävät kovasti voiteluaineesta.

Varmaan fiksuin ratkaisu olisi ylläpitolaturi, joka voisi olla jatkuvasti kiinni. Akun irrottamiseen autosta ei ole mitään syytä. Toki varmuuden vuoksi miinuskaapelin voisi irrottaa talven ajaksi, tämä varmistaa, ettei mikään tarpeeton kuormita akkua. Tätäkään ei tarvitse tehdä, jos käyttää sitä ylläpitolaturia. Akku kannattaa säilyttää aina mahdollisimman täydessä varauksessa, näin se kestää pitempään.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.