Kysymys:

Mienkiinnolla tullut seurattua suomalaisia autolehtiä(TL-TM-AB) ja yhdenkään aiheisiin ei kuulu autonvalmastajie myynti. Siis liikevaihto-tulos ja näkymät tuleville kuukausille/vuosille. Enkä nyt tarkoita suomen onnettomia markkinoita.

Ainoastaan Kauppalehti kertoo kiitettävästi autotehtaitten tuloksista ja näkymistä.

Oisko tälläinen uutisointi mahdollista ottaa mukaan nettisaitille/lehteen?

Muistan joskus kauan sitten kun TM:ssä oli aina sillointällöin haastateltavina autotehtaitten pomoja ja mikäs sen mieluisempaa lukemista.

 

Tapio Ketonen:

Onhan noita haastatteluja ollut meilläkin, mutta minun mielestäni ne ovat turhia. Aika harvoin niissä kerrotaan mitään sellaista, mitä ei olisi jo muualla kerrottu. Autolehtiä kiinnostavat lähinnä uusiin malleihin liittyvät uutiset, ja niistä ollaan hiljaa aivan viimeiseen saakka. Talousasioistakin suuryhtiöiden johtajat kertovat niukasti, koska pörssisäännöksetkin rajoittavat sitä. Nekin uutiset vuotavat yleensä jotakin muuta kautta julkisuuteen.

Talouslehtien näkökanta autoteollisuuteen liikkuu yleensä ylätasolla eli kaukana käytännöstä. Ne on suunnattu - tai ainakin yritetään suunnata - sijoituspäätöksiä tekeville päättäjille, jotka yrittävät saada selville, kannattaako johonkin teollisuuden haaraan sijoittaa, ja onko se laskussa vai nousussa. Se pysyköön jatkossakin talouslehtien omana alueena. Eivät tavalliset autolehtien lukijat hae lehdistään ensisijaisesti tällaisia tietoja.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.