Kysymys:

Hei! Kysymykseni ei varsinaisesti koske autoja mutta autoilua. Mikähän tarkoitus on ollut, kun ennen joitakin liikennevaloristeyksiä on pysähtymiskieltomerkki? Eli jos risteyksessä on punainen valo niin joutuu rikkomaan väkisin tätä liikennemerkkiä, mikäli ei halua poliisilta pika-voittoa...

Tapio Ketonen:

Lainataanpa tähän Tieliikenneasetusta:

Merkki 371

Merkillä kielletään pysäyttäminen muusta syystä kuin pakollisen liikenne-esteen takia tien sillä puolella, jolle merkki on asetettu. Merkki on voimassa seuraavan yleisen tien tai kadun risteykseen merkkiin 371–376, 381 tai 382 taikka merkillä 520 tai 521 osoitettuun pysäköintipaikkaan asti, jollei lyhyempää vaikutusaluetta ole osoitettu lisäkilvellä. Merkkiä voidaan pienoiskoossa käyttää pysäköintimittarin peitoksi asetetussa suojuksessa osoittamaan, että pysäyttäminen asianomaisella paikalla on kielletty.

Merkki ei koske tieliikennelain mukaan sallittua pysäyttämistä jalkakäytävälle tai pyörätielle eikä tämän asetuksen mukaan sallittua pysäyttämistä linja-auton tai raitiovaunun pysäkille.

Eli vastaus löytyy tuosta alusta: muusta syystä kuin pakollisen liikenne-esteen takia. Punainen valo on tällainen pakollinen este, koska se kieltää ajamasta risteykseen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.