Kysymys:

Miksi rengastesteissä nähdään lähes aina samojen merkkien edustajia? Olisi mukava nähdä testeissä uudempiakin rengasmerkkejä, etenkin GT-Radial.

Itse olen työharjoittelussa rengasliikkeessä jossa myydään kyseistä merkkiä. Asiakkaat ovat monta kertaa kysyneet miten se on pärjännyt testeissä, joutuu aina vastaamaan "en tiedä koska en ole löytänyt testiä jossa se olisi osallisena mutta käytännössä todettu hyväksi ja kestäväksi renkaaksi."

 

Tapio Ketonen:

Testeihin valitaan ensisijaisesti niitä renkaita, joita Suomessa myydään eniten. Merkittävimmät rengasmerkit Bridgestone, Continental, Goodyear, Michelin, Nokia ja Pirelli edustavat markkinoista hyvin suurta osuutta,veikkaisin aivan lonkalta vähintään 70 prosenttia, halpamerkkeineen vielä enemmän.

GT-Radial lienee indonesialainen halpamerkki. Siä valmistaa yhtiö nimeltä Gajah Tunggal Tbk.Wikipedia tietää, että yhtiö valmistaa renkaita Nokian Renkaiden lisenssillä. Yhtiön omat nettisivut täsmentävät, että kyseessä ovat henkilöauton renkaat, ja mukana ovat myös talvirenkaat, ja sopimus on ollut voimassa vuodesta 2001 alkaen. Suomessa myytävät rengasmallit eivät välttämättä ole lisenssivalmistettuja nokialaisia.

Rengastesteihin voidaan ottaa vain rajallinen määrä renkaita, joten pienten, luokkaa 1-2 % markkinaosuuksien merkit eivät tahdo mahtua mukaan. Halparenkaat olisivat kyllä mielenkiintoinen testauskohde, mutta rengastestit ovat nyvin kalliita ja työläitä, joten resurssit eivät oikein riitä. Olemme yleensä valinneet testeihimme premium-luokan rengasmerkit.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.