Kysymys:

tuulilasi 12/07.kulutusta kuristetaan.Mikä sitten on mennyt vikaan, kun 20v ikäinen Jettani kuluttaa 5.1 L dieseliä/100 km ja uusi Jetta lähes saman?laskelmienne perusteella, jos vaihtaisin Jettaani uuden 1.6/54 hv dieselin, pitäisi autoni kulkea 3,6 L kulutuksella.Uusi moottori, jos sellaisen jostain saisi, maksaisi tietysti niin paljon, ettei työ kannata.

Kysymys onkin nyt siitä, miksei saatavilla ole lainkaan autoja,joista puuttuisivat nuo kulutusta lisäävät ilmastoinnit,tehostimet,sähkövempaimet, jopa moottorin lisälämmittimet, leveistä renkaista puhumattakaan.Miten suuret eläkeläisikäluokat voisivat autoilla säästeliäästi, jos ns.riisuttuja ja halpoja malleja ei lainkaan tuoda tai tuoteta.Vain yksi tällainen auto taitaa olla kaupan(fiat albea),mutta ei dieseliä.

Tapio Ketonen:

Jos viedään ne Jetat puntarille, niin kyllä uusi malli on aika lailla painavampi. En tiedä, oletko tosiaan kokeillut käytännössä, mitä uusi Jetta veisi ajossasi. Joka tapauksessa vanhan Jetan pyörrekammiodieselin pitäisi olla janoisempi kuin uuden TDI-koneen, mikäli ajetaan samalla tavalla kummallakin.

Riisuttujen automallien puuttumista markkinoilta on monikin valittanut, mutta käytännössä on niin, että jos sellaisilla olisi kysyntää, niin kyllähän niitä olisi myynnissä. Mukavuudenhalu näyttää ohittavan säästötarpeet.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.