Kysymys:

Kuinka voi olla varma , että akkulaturi voidaan laittaa akkua lataamaan kenkiä irroittamatta?Testivoittaja exiden latausjännite parhaimmillaan 15,5 v,vertaa testikäyrä , 80 Ah lataus -5 °C . Audi A6 - 2012 kieltää liittämästä laturia , jonka latausjännite on 14,8 v suurempi vrt käsikirja .

Ollaanko hukassa pakkaskeleissä .

Tapio Ketonen:

Auton akku on aika hyvä takuu sille, että jännite ei karkaa liian korkeaksi. En tunne ko. latureita, etkä kertonut tyyppiä,mutta katselin Exiden laturiesitettä netissä, ja näyttävät olevan aivan tavallisten akkujen lataamiseen mainiosti soveltuvia latureita. Positiivista niissä näytti olevan, että saatavana on myös kaapelisarjat kiinteään asennukseen.

Modernit akkulaturit säätvät latausjännitteen automaattisesti akun tarpeiden mukaan. Tuo 15,5 V voi olla tarpeen tyhjäksi mennyttä akkua heräteltäessä, Jos näin on käynyt, eli auton akku on täysin mykkä, ainakin akun miinuskaapeli on syytä irrottaa latauksen ajaksi. Jos akku on mennyt pilalle, se ei kehitä vastajännitettä vaan päästää latausjännitteen nousemaan vapaasti.

Mutta jos akussa on vähänkin virtaa, se hoitaa automaattisesti, että jännite ei pääse nouseman liiaksi. Auton oma laturi nostaa latausjännitteen tilanteesta riippuen juuri tuonne 14,8 voltin paikkeille, lämpimässä jännite jää matalammaksi. Tunnettujen valmistajien laturien käyttö on turvallista, ja varsinkin nämä nykyaikaiset älylaturit ovat oikea ratkaisu kaikkiin uusiin autoihin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.