Kysymys:

Autoja vertailtaessa olisi syytä tarkastaa miten takuu pelaa Euroopassa. Mitä jos Toyota leviää Ranskaan?? Kuka maksaa perheen oleilun hotellissa sillä välin kun uutta autoa korjataan. Mitä jos mukana on vaunu, keskeytyykö loma ja auto ja vaunu haetaan omin kustannuksin. Eli millä autolla uskallat lähteä eurooppaan lomalle, joko ilman tai vaunun kanssa?

-Samoin myös miten lomailtaessa Suomessa?

Tapio Ketonen:

Useimmissa autoissa on vapaaehtoinen autovakuutus eli kasko. Siihen yleensä liittyy autopalveluvakuutus. Ulkomailla voimassaolevan SOS-autopalveluvakuutuksen saa joistakin yhtiöistä ilmaiseksi, jos autossa on kasko. Tuo on se paras turva automatkalla merkistä riippumatta. Kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä.

Monissa autoissa on sitten näitä omia lisäturvaohjelmia, jotka ovat voimassa määrätyn aikaa uuden auton hankintahetkestä. Kaskoon liittyvä autopalveluvakuutus on kuitenkin voimassa niin kauan kuin autossa on kasko.

On aika lailla mahdotonta tarkastaa, miten eri automerkkien liikkuvuustakuut toimivat ulkomailla. Varmaankin niissä on eroja, mutta niiden esiin saaminen ei kyllä onnistu muuten kuin kokeilemalla.

Autoilijan kannalta on samantekevää, maksaako sen hotelliyöpymisen vakuutusyhtiö vai automaahantuoja. Tietenkin mukavinta on, jos homma toimii niin, ettei itse joudu lainkaan käsittelemään rahaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.