Kysymys:

Jos renkaan kyljessä lukee M+S, niin onko rengas silloin aina laillinen talvirenkaaksi? Jos ei, mitä siinä sitten pitää lukea? Ns. halparenkaissa M+S-teksti aina välleen on, vaikka rengas kesärenkaalta kuvioltaan näyttääkin. Ja kyllä, tiedän ettei idän-ihme halpisrenkaita kannattaisi ostaa, hyvin olen sellaisilla kuitenkin pärjännyt, ei ongelmia äänen, vesiliirron, keston tai käsiteltävyyden kanssa. Ja on testattu myös äkkitilanteessa.

Tapio Ketonen:

Aiemmin asetuksessa mainittiin M+S-merkintä mutta nykyisessä asetuksessa ajoneuvojen käytöstä tiellä (1257/1992) määrätään että joulu-helmikuussa on käytettävä talvirenkaita. Syy muutokseen on juuri tuo mainitsemasi, siis merkintöjä laitettiin sellaisiinkin kumeihin, joihin ne eivät olisi kuuluneet.

Scandinavian Tire & Rim Organisationin eli STRO:n sivuilla on lista renkaista, jotka valmistaja on ilmoittanut erityisesti talvikäyttöön tarkoitetuiksi. Nämä siis ovat laillisia, sillä STRO on Pohjoismaissa rengasalan ylin auktoriteetti, jonka kannanottoja lainsäätäjätkin seuraavat..

Tuo luettelo löytyy tuoilta: http://www.stro.se/winter/vinter091001f.pdf

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.