Kysymys:

Mihin nykyautoista ovat kadonneet kylkilistat, lampunpesimet, roiskeläpät, hinauslenkit, vararengas/tunkki/työkalut, jne..tietyissä tapauksissa monta hyödyllistä tai tarpeellista varustetta on poistunut, jotka ovat kuitenkin huokeita tarvikkeita, eikä luulisi olevan rasitteena valmistuksessa. Kaikkiin nykylaitoksiin näistä ei ole tosin hyötyä enää. kabiiniin on tullut härpäkkeitä kyllä lisää, mutta ne tuskin auttavat renkaan puhjetessa.

Tapio Ketonen:

Lampunpesimet eivät ole enää vuosikausiin olleet pakollisia, eikä niitä käytetä tai pidetä tarpeellisena muualla kuin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Hintapaineissa tällaiset lisävarusteet jätetään tilaamatta. Ksenonvalojen yhteydessä ne ovat pakolliset. Muinaiset asennussäännöt täyttäneistä roiskeläpistä ei käytännössä ollut kovin paljon hyötyä, mutta niiden asentaminen maahantuontihuollossa aiheutti autoihin ylimääräisia ruostevaurioita. Jos niistä erityisesti pitää, voihan roiskeläpät asennuttaa jälkikäteen.

Kaikissa autoissa on varusteena hinaussilmukka, joka voidaan kiinnittää eteen tai taakse. Tunkki on tarpeeton, jos varapyörä on korvattu kompressorilla ja renkaanpaikkauspullolla. Varapyörää tarvitaan keskimäärin todella harvoin, joten sille varattu tila on katsottu hukkatilaksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.