Kysymys:

Moikka ja kiitos hyvästä palstasta. Olen hankkinut uuden Peugeot VTI120 moottorilla varustetun auton. Tarkkana ja uteliaana olen kirjannut kulutukset ylös, nyt matkaa on taitettu noin 2200km.

Tuo kulutus, testikulutukset ja luvattu tehdaskulutus ihmetyttää, mihin ne perustuvat. Poikkeuksellisesti saan menemään autoni reippaasti alle tehdaskulutuksen, vaikka ajo sisältää taajamassa pyöritystä, kylmäkäynnistyksiä roikan nokasta, pakkasella ajoa, moottoriteitä jne. Yleensähän jutut ovat päin vastoin ja jopa EU on joutunut puuttumaan näihin lupauksiin.

Mistähän johtuu, että autoni kulutus onkin päinvastainen kuin mitä on annettu ymmärtää?
Ohessa linkki kirjanpitooni: http://s27.postimg.org/uw87dh477/308_kulutus.png

Tapio Ketonen:

Peugeot 308 Style VTi 120:  EU-kulutus on 6,4 l/100 km ja SW Style Sportium VTi 120:n 6,6 l/100 km. Nuo ovat ainoat 308-mallit tuolla koneella, joten autosi lienee SW eli farkku. Keskikulutuksesi on ollut 6,48 l/100 km. Tuossa ei ole huomioitu matkamittarivirhettä. Tuo on vielä sen verran lyhyt matka, että säiliön ilmatilan aiheuttamat virheet voivat vaikuttaa hieman. Pahimmillaan säiliöön mahtuu vielä liki 10 litraa sen jälkeen, kun mittari katkaisee ensi kerran.

Silti kulutuksesi on ollut kiitettävän pieni. Osaat ajaa säästeliäästi. Normikulutus on vain yhdellä tavalla tehty mittaus, ja taloudellisen ajon niksit halllitseva voi päästä sitä pienemmällä kulutuksella. Aiemmin paljonkin muodissa olleissa taloudellisuusajoissa saavutettiin uskomattoman pieniä kulutuslukemia.

Taloudellinen ajotapa on tietenkin se tapa, jolla autoa pitäisi kuljettaa. Se säästää bensan lisäksi myös autoa ja on yleensä turvallistakin. Enpä osaa sanoa muuta kuin onneksi olkoon hyvän ajotapasi johdosta!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.