Kysymys:

Onko kyseiseen autoon saatavana/ mahdollista asentaa paksumpia ja ponnekkaampia oven tiivisteitä? Ajonaikainen melu on mielestäni kova. Verrattuna aijempaan 2002 mallin Avensikseen. Tarkastellessani tiivisteitä huomasin etu/takaovien sisimmissä tiivisteiden olevan keskikohdalta irti vastikekohdasta etuoven/keskitolpan väji n.2cm auki ja takaovien etureunat/keskitolppa sama tilanne. Siis ei minkäänlaista tiivistystä sisimmissä tiivisteissä niillä kohdilla. Osa melusta tulee mielestäni juuri niiden kautta. Mitä antaisit neuvoksi?

Tapio Ketonen:

Tiivisteiden uusimisen lisäksi helppoihin keinoihin kuuluu ovien säätäminen. Kovin suurta säätövaraa niissä ei kuitenkaan ole. Sitten mennäänkin jo rakentelun puolelle. Sen tulokset ovat kyseenalaisia. Välttämättä kohina ei aina kuulu suoraan raoista, ilma voi myös pyöriä ulkopuolella ikkunoiden reunoissa.

Vaatii kyllä aika lailla paneutumista saada noita suhinoita pois. Tilapäisesti niiden vaikutuksia voisi kokeilla vaikka teippaamalla ovisaunat ilmastointiteipillä umpeen. Jos suhina häipyy, sitten vain teippiä pois pätkä kerrallaan, sieltä ne suhinan lähteet sitten ehkä löytyvät.

Tuohan se juuri on hiljaisten autojen ongelma, että kun moottori ei peitä melullaan suhinoita alleen, pienetkin suhinat alkavat häiritä. Ihmisen korvassa kun on automaattinen herkkyyssäätö.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.