Kysymys:

Autotalli on niin kapea että pitää perutuspeili kääntää lasia vasten voidakseen ajaa riittävän lähelle oikean puoleista seinää, muuten kun auton ovea ei saa riittävästi auki päästäkseen autosta pois. Onko olemassa auton sivulle asennettavaa tutkaa tai kameraa. Noin lähelle seinää kun pitää ajaa,on suuri vaara ajaa päin sivuseinää.

Tapio Ketonen:

Uusimmissa autoissa parkkitutkat valvovat myös auton sivustoja, mutta ne tuppaavat varoittamaan niin kaukaa, että tuollaiseen sentintarkkaan ajoon niistä ei taida olla. Markkinoilla on pieniä videokameroita, jotka eivät paljon maksa, mutta joissa on silti erinomainen kuvanlaatu. Myös sopivia näyttöruutuja saa muutamalla kympillä. Asentaminen autoon siististi on tietenkin jonkinlainen ongelma.

Mutta olisiko sopivaan kohtaan tallin seinään asennettu peili, esimerkiksi kuorma-auton peili tms. käypäinen ratkaisu? Sen avulla oikean kyljen pystyisi tähtäämään aivan sentin tarkkuudella seinän viereen. Se toimii millä tahansa autolla, eikä se likaannu ajossa, kuten autoon asennetun kameran linssi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.