Kysymys:

Useissa viesteissä epäillään, että mainostulot vaikuttavat automerkkien, renkaiden yms menestykseen testeissä. Voisitteko julkaista %-osuuksilla, mistä teidän lehden tulot muodostuvat?

Esim.Mainostulot autonvalmistaja X:ltä 10%Mainostulot autonvalmistaja Y:ltä 5%Mainostulot autonvalmistaja Z:ltä 5%Mainostulot rengasketjuilta 5%Mainostulot auton lisävarusteiden (akkulaturit, esilämmitimet yms. ) myyjiltä 5%Kestotilaajat 10%Irtonumeromyynti 10%Valtion tuki 50%

Tapio Ketonen:

Emme julkaise liikesalaisuuksiin luettavia tietoja. Toki nuo tiedot voi kuka tahansa arvioida. Ilmoitustilahinnastot ovat julkisesti saatavissa A-lehtien nettisivuilla osoitteesta http://mediaopas.a-lehdet.fi, ja lehdistä voidaan laskea, miten paljon mikin firma on vuoden aikana ostanut ilmoitustilaa. Rautakirja julkaisee tilastoja irtonumeromyynnistä, ja Levikintarkastus ilmoittaa keskimääräiset levikkilukemat, joten niistä saadaan laskettua tilausten määrä. Tilaushinnatkin löytyvät nettisivuiltamme.

Tulojen lisäksi toiminnasta syntyy myös aika lailla menoja. Bensaa palaa melkoisesti, vakuutusmaksuja maksetaan aika paljon, ja palkkoihinkin menee rahaa - meikäläisen mielestä ainakin omalle kohdalle aivan liian vähän. Kaikenlaisia laskuja tulee milloin mistäkin aiheesta. Tuloja ynnättäessä pitää myös muistaa, että ohjehinnoista myönnetään aina hieman myös alennuksia.

Se, miten yhtiöllä on mennyt, näkyy esimerkiksi tuolta: http://yritys.a-lehdet.fi/yritys/a-lehdet/talous/toimintakertomus.aspx

Valtiolta emme saa tukea, kyllä ne rahavirrat menevät toiseen suuntaan. 

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.