Kysymys:

Maahantuoja sanoo, että uuden auton ostajan on ostettava skodan alkuperäisvanteet ja heidän tarjoamansa talvirengaspaketti (Nokia tai Continental), mikäli haluaa, että auton alustatakuu pysyy voimassa.
Minusta kuulostaa lähinnä kilpailunrajoitukselta? Mitä merkitystä auton kannalta on sillä, että autossa pyörisi esim. michelin tai pirellin renkaat (rekisteriotteen mukaiset koot) tai aluvanteet, jotka ovat hyväksytyt (Tuv)

Tapio Ketonen:

Voisitko täsmentää, kuka on se maahantuoja, joka noin sanoo? Joka tapauksessa täyttä soopaa.

Tulee mieleen tilanne takavuosilta, kun maahantuojan koeajoon antaman Skodan ajettavuus oli pilattu alle asennetuilla alumiinivanteilla, joissa oli väärä offset. Kun sitten myöhemmin ihmettelin maahantuojan omistaman jälleenmyyntipisteen johtajalle, että miksi ihmeessä hän pitää esittelyauton alla sellaiset pyörät, jotka pilaavat ajettavuuden, selitys oli: No mutta kun ne ovat niiin hyvän näköiset!

Ymmärrän kyllä, että ajettavuudesta on turha valittaa, jos alla on väärällä offsetilla eli ET:llä varustetut pyörät. Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, kenen valmistamat vanteet alla pyörivät.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.