Kysymys:

Hei, minulla on MB CDI vm. 2005. Tekniikasta kiinostuneena haluaisin autosta kytkentäkaavion. Minulla on Alfameristä hankittu "korjaamokäsikirja" mutta siinä ei ko. kaaviota ole. Edellinen autoni oli MB123 ja siihen oli täydellinen sähkökaavio Alfamerin kirjassa. Siispä mistähän mahtaisin ko. kaavion löytää?

 

Tapio Ketonen:

Nykyautojen sähkökaviot ovat niin monimutkaisia ja laajoja, että Alfamerin myymissä Haynes-korjausoppaissa joskus julkaistut kaaviot eivät riitä antamaan mitään käsitystä autojen sähkökytkennöistä. Ne kun oli painettu samaan sivukokoon kuin muukin kirja.

Taitaa olla niin, että niitä sähkökyrkentäkaavioita ei saa muualta kuin merkkiorganisaatiolta tai sitten yrityksiltä. jotka myyvät tietoa korjaamoille. Tällaisia ovat esimerkiksi Autodata Oy, www.autodata.fi, ja Robert Bosch Oy:n jälleenmyyjät, esimerkiksi  Diagno Finland Oy, www.diagnofinland.fi.

Kytkentäkaavioita saa näiltä yhriöiiltä, mutta hinnat ovat tavalliselle ihmiselle aivan liian korkeita. Esimerkiksi Autodata Oy ilmoittaa, että 12 kuukauden käyttöoikeus maksaa 745 euroa plus alv, kaikkiaan siis 884,50 euroa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.