Kysymys:

On jo aiemminkin kysytty samaa asiaa ja kysyn vieläkin :) Eli miksi Tuulilasi ei kykene tai halua mitata kestotestiautojen ajovaloja? Koeajossa mittaatte käsittääkseni Vib:n laitteistoilla valot ja ajatte sen vuoksi Ruotsiin saakka vai saatteko ruotsalaisilta kollegoilta mittaustulokset vastaavasta autosta sähköisesti?

Yksi vaihtoehto olisi, että kun kestotestiautolla ajetaan 30tkm nopeaan tahtiin ympäri Suomea, niin miksi yksi ajolenkki ei voisi kohdistua Ruotsiin Vib:n mittauspaikalle saaden näin samalla mittaustulokset? Totuus nimittäin on se, että jos kestotestiauton ajovaloja ei kyetä mittamaan mikä on yksi todella tärkeä turvallisuusominaisuus pohjolan olosuhteissa, on testi puutteellinen. Toimittajille vielä sen verran palautetta, että jos kerta Tuulilasi ei kykene mittamaan ajoavaloja, niin kertokaa nyt edes niistä minkä laatuiset ne ovat, jotta lukijat saisi jonkilaisen kuvan niiden laadusta, kiitos.

Tapio Ketonen:

On totta, että valomittaus täydentäisi mukavasti Kestotestiä. Testin luonne vaatisi kaksi mittausta, toinen pitäisi tehdä testin lopussa, jolloin nähtäisiin, onko valoissa tapahtunut muutoksia. Laitetaan asia mietintämyssyyn ja katsotaan, mitä voisimme asialle tehdä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.