Kysymys:

Ihmetyttää tuo teidän Corolla-jutun polttoaineen kulutus vanhalta Corollalta? Meillä oli muutama vuosi sitten -88 1.3 Corolla neljällä vaihteella ja kulutus oli kuuden litran pintaan maantieajossa! Oli kylläkin "kauppakassina" ja kulutusta ei tullut seurattua yleensä, mutta kerran lähdin auttaan "olosuhteiden pakosta" kaveria yötä vasten tuolla Corollalla, "poljin" mennessä 100-120 maanteillä ja motarilla 120-140 mitä tuo kevyesti vielä kulki 4-vaihteisena ja "kulku" parani ajon jatkuessa! Pointtini on kuitenkin että kun tankkasin, niin kulutus oli hieman yli 6 litraa satasella?

Tosin oli tuo jo "sisäänajettu" kun mittarissa oli jo yli 300tkm, siis motti "herkimmillään"? Vai vaikuttiko kun olin itse säätänyt kaikki kohdalleen "oikein" ja "vahamötikkäkin" toimi?

Matka oli tosin vain 1100km mutkin ja ei kerro "totuutta"?

Tapio Ketonen:

Aivan varmasti autosi säädöt olivat paremmin kohdallaan kuin tuossa meidän autossamme. Itsekin olisin odottanut, että vanha olisi kulkenut vähemmällä. Olisi pitänyt ottaa se kaasari pöydälle palasiksi ja putsata kunnolla, niiin olisi tullut se "juuttuvakurkkuinen" vähän herkempään kuntoon. Se vain on aika julmetun kova homma.

Se Corolla oli seissyt ajamattomana pitkälle toista vuotta, mitä nyt vähän silloin tällöin siirtelin pois tieltä. Tuollainen ei tee vanhalle autolle hyvää, kaikki paikat jumittuvat. Pelkkä katsastukseen vaadittava häkäprosentin säätäminen sallittuihin rajoihin ei saa autoa kulkemaan taloudellisesti.

Muita syitä kulutuseroon voivat olla mittarivirhe sekä virhe tankkausmäärässä. Periaatteessa kuitenkin vanhan Corollan säiliö täyttyy piripintaan varsin helposti. Muistaakseni Corollan matkamittari näytti aika paljon liikaa, ja sen huomioiminen lyhentää todellista matkaa ja siis nostaa kulutuslukemaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.