Kysymys:

Hei, onko skoda octaviasta, vw golfista ja kumppaneista myytävänä enää vapariversiota, edes mailmalla, että saisiko tällaisen hankittua esim. saksasta. Mitä autoja on seuraavaksi tulossa kestotestiin? Voisiko saada kestotestiin Mercedes E Bensa-automaatti.

Tapio Ketonen:

Suomen Skoda Octavia -hinnastossa ei ole vapaasti hengittävää, mutta Saksassa sellainen vielä on hinnat alkaen -mallina. Kyseessä on 59 kW (80 hv) tehoinen 1,4-litrainen. Ilmeisesti sellaisen voisi tännekin tilaamalla saada, mutta hinnastoon sitä ei ole otettu, koska sellaista autoa ei kukaan halua ostaa. Miksi joku haluaisi ostaa tehottoman ja suurikulutuksisen auton, kun hintaetukaa tuskin on kovin suuri?

Kestotestiin otetaan autoja, joiden arvellaan olevan suosittuja malleja. Toinen peruste on tekninen kiinnostavuus. E-Mersu on sellaisen hintaluokan auto, että sen suosio ei varsinkaan bensamallina nouse kovin suureksi. Dieselmallitkin ovat käyneet takavuosia harvinaisemmiksi jopa taksissa. Niinpä E-Mersu ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa Kestotestiin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.