Kysymys:

Kyselisin sitä, että  kumpi on kannattavampaa, siirtyä 98 bensiiniin vai 95 e10:n? Automme on variantti 1,6 litraa, 77kw vm. 2002. Suositeltu  bensiini 98, mutta 95 käy pienellä teho hävikillä. Samaan autoon moottorilla 1,6 teho 81 kw ei käy 95e10 bensiini! Mikä ero näillä on? Onko turvallisempaa koneen kannalta siirtyä 98 bensaan ja pieneneekö kulutus tehojen noustessa, kestääkö kone paremmin? Vai otanko riskin ja ajan 95 e10:llä?

Tapio Ketonen:

Koska hintasuhteista ei vielä ole tietoa, kannattavuuteen on mahdoton vastata. Todennäköisesti ajaminen 95 E10:llä tulee hieman edullisemmaksi.Tehohävikillä ei ole merkitystä, Suomen olosuhteissa ei saa moottoria rasitetuksi niin paljon, että tehohäviö tulisi käytännössä esiin.

Etanolipitoisuuden kanssa kannattaa ottaa varman päälle, eli jos valmistaja suosittelee 98 E5:ttä, niin sitä sitten tankkiin. Tuli kylläkin tuossa mieleen, että takavuosina bensaan lisättiin kaasutinspriitä aika huoletta, eikä kukaan puhunut mitään ongelmista. Eli etanolin tuomia ongelmia taidetaan jonkin verran liioitella.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.