Kysymys:

Vaihdoin 15.000 ajetun diesel volvon, kävi ilmi että polttoainetta menee moottoriöljyn sekaan (n.4-6 dl.) / 1000 km. Onko vika vakava vai onko syytä huolestua, myynti organisaatio vähättelee vikaa......

Tapio Ketonen:

Vika on vakava, ja se pitää korjata välittömästi. Polttonesteen kuuluu mennä säiliöstä suuttimien kautta moottoriin palotilojen puolelle. Polttoneste heikentää moottoriöljyn voitelukykyä, joten siitä voi aiheutua vähintäänkin epänormaalia kulumista moottorille. On myös olemassa suuri moottorin kiinnileikkautumisen vaara.

Jos polttonestettä vuotaa väärään paikkaan noinkin  paljon, eli jo tuhannen kilometrin jälkeen öljyn joukossa on 10 % öljyä ohentavaa ja sen voitelukyvyn romahduttavaa ainetta, niin moottorivaurio on odotettavissa hyvinkin pian. Suosittelen pyytämään lausunnon vian vaarattomuudesta kirjallisena. Se on hyvä paperi siinä vaiheessa kun moottori hajoaa. Kannattaa myös muistuttaa myyjää, että kyseessä on aivan selvästi kuluttajansuojalain tarkoittama piilevä vika, josta myyjä vastaa ilman aikarajaa.

 

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.