Kysymys:

Vuoden 2006 Volvo S40 oli juuri huollossa, missä todettiin, että iskarit vuotavat ja ovat siis hajalla. Niiden vaihtaminen maksaa satoja euroja.

Autolla on ajettu vain 50t km kaupunkiajoa. Bilian mukaan tämä ei ole valmistusvika, koska Suomen talvi on niin ankara ja hajottaa autoja. Onko mitään valitusmahdollisuutta, vai pitääkö pulittaa melkein tuhat euroa? (Ja odottaa viikko näitä osia) Auton ajo-ominaisuudet ovat edelleen hyvät.

Volvoko muka tehty pohjolan oloihin.

Tapio Ketonen:

Joo, kyllä tuo remontti menee ihan omaan piikkiin. Iskarit ovat kulutustavaraa, ja talvikeli rasittaa niitä melkoisesti. Periaatteessa jo lyhyt ajomatka kovalla pakkasella voi rikkoa iskarit. Eihän niin saisi käydä, mutta kun autolla kuitenkin on jo viisi vuotta ikää, niin eivät nuo mene sen paremmin takuun kuin tuotevastuunkaan piikkiin.

Iskunvaimentimien uusiminen on kyllä sellainen remontti, että sen voi saada teetettyä aika paljonkin halvemmalla muualla kuin merkkikorjaamossa. Hinta ei kuitenkaan saisi olla halpa siksi, että autoon asennetaan heikkolaatuiset iskarit. Kannattaisi kysellä hintoja sekä sitä, minkä merkkiset iskarit olisivat laittamassa siihen hintaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.