Kysymys:

Onko VW konsernilla aikomustakaan korjata TSI moottoreiden jakopää, mikä on heikoin mitä on koskaan tehty. Japanilaiset ovat takaisinkutsuneet kaikki isommat ja pienemmät rakennevirheet. Olisiko meilestäsi aihetta antaa asia viranomaisille ratkaistavaksi kenelle asia kuuluu.

Tapio Ketonen:

Ymmärtääkseni rakenneviat on jo korjattu siltä osin, kun nuo ketjukäyttöisellä jakopäällä varustetut moottorit ovat olleet vuoden 2011 jälkeen tuotannossa. Volkswagen näyttää pyrkivän pääsemään kiusallisesta ongelmasta eroon vaikenemalla. Nythän moottorit ovat uudistuneet täysin, jakoketjuja ei enää käytetä.

Asiassa edetään Suomen kuluttajansuojalain mukaisesti. Autonsa uutena ostaneiden osalta tilanne on likimain selvä, VW-huolto-organisaatio korjaa huolto-ohjelman mukaisesti huolletut autot, mikäli asiakas jaksaa tarpeeksi riidellä, ensiksi tarjotaan isoa laskua. Käytettynä autonsa ostaneiden kohdalla tilanne on hankalampi sillä lain mukaan vastuu autossa ostettaessa olleesta piilevästä viasta kuuluu myyjäliikkeelle.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.