Maailman pisin koeajo: osa 3 – ei suunnitelmia

19.08.2014 | Vesa Eskola
Maailman pisin koeajo: osa 3 – ei suunnitelmia

Moni on ehtinyt jo kysymään, miten olen valmistautunut matkaan. Motto on selvä: soitellen sotaan, mutta maalaisjärki mukaan.

Vanha viisaus sanoo: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Hyvin suunnitellussa matkassa on vain se huono puoli, että valmiin matkasuunnitelman toteuttaminen ummistaa usein silmät suunnitelman ulkopuolelta eteen avautuville seikkailumahdollisuuksille.

Siksi emme tee matkalle – saapumista Chennaihin lukuun ottamatta – yhtään hotellivarausta. Yövymme siis sellaisissa majapaikoissa, mitä eteen tulee. Yösijojen kirjo tulee olemaan varmasti huikea.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

En ole myöskään opiskellut karttoja turhan tarkaan tai katsonut Google Earthistä, millaista tiestöä matkalle on luvassa. Yllätykset, niin mukavat kuin myös vähemmän mukavat, ovat onnistuneen reissun suola.

Totta kai turvallisuus on matkan teon aikana etusijalla, eli hölmöilemään emme rupea. Tätä silmällä pitäen rokotukset ja vakuutukset ovat tietysti kunnossa. Matkaan lähdetään myös vanhaa suomalaista kestävyysjuoksuperiaatetta noudattaen; juostaan rauhallisesti ja loppua kohti kiristäen.

Otan toki mielellään ehdotuksia ja vinkkejä vastaan, jos sellaisia tätä sivustoa seuraavilta sellaisia löytyy. Avaan myös jossain vaiheessa lukijoille mahdollisuuden vaikuttaa niin reittiin kuin tekemisiimmekin. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.