Yhteistyökumppanin Veho sisältöä

Miten lordi Benson sai mahtumaan autoonsa koirat ja peuran?

13.03.2015 |

Lordi Bensonilla oli ongelma. Hänellä oli Hertfordshiren maineikkaimmat ajokoirat, kaksi upean valkoista talbot houndia, ja kaksi mittaamattoman arvokasta metsästyskivääriä, jotka hänen isoäitinsä dame Vanessa Shelton oli saanut häälahjaksi lordi Benson vanhemman vanhemmalta.

Ongelma oli yksinkertainen. Elettiin vuotta 1925 ja se, mitä Londonin automobiilikauppiaat pystyivät lordi Bensonille tarjoamaan, olivat vanhahtavat perusautomobiilit tai synnillisen nopeat urheiluautomobiilit. Perusmobiiliin mahtuivat kyllä dame Ellen ja hänen ihana sisarensa dame Elisabeth, ja vauhtimobiiliin hänen uskollinen bassetinsa Old Alex. Mutta mihin mahtuisivat uljaat talbotit, sir Kevin ja sir Leon, kaksi metsästyskivääriä, serkku lordi Duncan, palvelija mr Smith sekä se valkoinen peura, jonka pään lordi Benson oli päättänyt viimeinkin aateloida takkansa päälle?

”Well, my old chap”, lordi Duncan aloitti. ”Soita West Witteringiin sir Frederickille ja kerro hänelle parhaat terveiseni. Hän rakentaa sinulle käsityönä auton, johon mahdumme me molemmat, sir Kevin ja sir Leon, kiväärit, mr Smith sekä kaksi peuraa – se, jonka sinä vanha kuomani ammut, ja se, jonka minä ammun.”

”Good God, onko sellaisella autolla joku nimi?”, lordi Benson kysyi epäuskoisena.

”Yes, Shooting Brake.”

Shooting Brake syntyi maailmaan, jossa ei tiedetty jeepeistä, maastureista tai tila-autoista vielä mitään. Tiedettiin vain, että ilman hevosia metsästysretkelle oli yhtä turha lähteä kuin ilman aseita ja koiria. Hevosvaunuissa suurempikin seurue pääsi metsälle ja sieltä takaisin, saalis mukana.

Mutta miten metsälle ja metsältä takaisin päästäisiin autolla, tuolla uudella keksinnöllä, joka niin nopeasti valloitti maailman maanteitä? Minne kaikki mahtuisivat? Metsästäjät, koirat, aseet, käyrätorvet, eväskorit ja peura?

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ratkaisu oli helppo. Tarvittiin lisää tilaa. Tilan lisäämisessä oli kuitenkin yksi ehdoton vaatimus: se piti tehdä tyylillä, in an elegant way. Kuka nyt ystäviensä kanssa matkustaisi kuorma-autolla metsästysretkelle?

Syntyi Shooting Brake. Shooting tarkoitti ammuntaa, brake autoilun aamuhämärän sanastossa koria.

Kaksi sanaa ja kahdessa sanassa kaikki oleellinen.

Sadassa vuodessa autoissa on muuttunut moni asia, mutta eivät perusasiat. Peura painaa edelleen sata kiloa, jänis viisi. Golf-mailan mitta ei ole muuttunut mihinkään, ei myöskään eväskorin tai samppanjapullon.

Ja mikä tärkeintä: vasta perhe ja ystävät tekevät elämästä, matkasta ja metsästysretkestä täydellisen.

Siksi tarvitaan Shooting Brake.

Ja siksi tarvitaan Mercedes-Benz CLA Shooting Brake - uusi käsitys farmarista.

Kommentit

Kommentointi suljettu