Japanilaisjätti palaa rallin MM-sarjaan – katso kuvat uudesta Yaris WRC:stä

30.01.2015 | TL-verkkotoimitus

Toyota ilmoitti tänään palaavansa rallin MM-sarjaan uudella Yaris WRC-autolla. Japanilaismerkin paluu tapahtuisi kaudella 2017.

Toyota ilmoitti tänään palaavansa rallin MM-sarjaan uudella Yaris WRC-autolla. Japanilaismerkin paluu tapahtuisi kaudella 2017.

Toyotan toimitusjohtaja Akio Toyoda haluaa tehdä merkistä jännittävämmän, ja mikä olisikaan sen parempaa kuin osallistuminen rallin MM-sarjaan. Edellisen kerran Toyota osallistui rallin MM-sarjaan vuonna 1999.

Uutta Yaris WRC:tä kehittää ja rakentaa Toyota Motorsport GmbH (TMG) Kölnissä. Autolla on jo ajettu alustavia testejä asfaltti- ja sorateillä eri puolilla Eurooppaa. Tulosten pohjalta kehitystyötä jatketaan tulevina kuukausina.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Yaris WRC:ssä on 1,6 litran turboahdettu, suorasuihkutteinen moottori, joka tuottaa tehoa yli 300 hevosvoimaa. Auton kehitystyötä laajennetaan ja siihen keskittyneen insinööri- ja operointihenkilöstön määrää lisätään.

Yaris WRC:n kehitystyössä on mukana myös suomalainen Sebastian Lindholm.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.