Latvalan ulosajolla armoton syy - "Päätin ajaa riskejä kaihtamatta"

05.07.2015 | Miika Wuorela
Latvalan ulosajolla armoton syy - "Päätin ajaa riskejä kaihtamatta"

Jari-Matti Latvala myönsi ottaneensa tietoisen riskin kohtalokkaasti päättyneellä Puolan MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella.

Kolmas sija killui Latvalalle hopeatarjottimella, joten viimeisillä 14 EK-kilometrillä miehen Volkswagenin kaasupolkimessa oli vain yksi asento: pohjassa. Edellä, vain 1,1 sekunnin päässä keuli Fordinsa kelpo vauhtiin saanut Ott Tänak, joten tehtävä ei ollut helppo.

Latvalan riskipeli sujui onnekkaissa merkeissä lähes erikoiskokeen loppuun asti. Vain kilometri ennen maalia auto ponnahti tiessä olleista urista puuhun.

”Päätin ajaa täysillä, riskejä kaihtamatta. Heti lähdöstä tulin paljon villimmin kuin aamulla, kun erikoiskoe ajettiin ensimmäisen kerran. Melkein onnistuin siinä.”

Maaliin kiiruhdettuaan Latvala totesi heti tilanteen vakavuuden. Pahassa rutussa ollut auton keula ei ollut ongelma, mutta useasta eri kohdasta rikkoutunut jäähdytin sitä vasten oli katkaista matkan maalin jo näkyessä.

”Kahta ainetta yhteen hieromalla saimme aikaan seoksen, jolla tukimme lopulta jäähdyttimen, vaikka ensimmäinen yritys ei onnistunutkaan. Lämmöt pysyivät kurissa jotenkuten, ja pääsimme maaliin asti.”

Näissä tilanteissa Latvalaa on usein nähty varsin apeana. Nyt mies pystyi kuitenkin jo hymyilemään, sillä ajatuksissa siinsi jo kotikisa, jonka Latvala viime vuonna toistamiseen valloitti.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Vuoden 2015-mallinen Volkswagen ei ole istunut Latvalan käteen viime vuoden auton tapaan. Peräpään säädöissä on ollut toivomisen varaa.

Hätä ei ole kuitenkaan tämännäköinen, sillä kisaa edeltävällä viikolla Latvala pääsee jatkamaan tutustumista uuden auton nikseihin. Täydellisesti säädöissä olevalla kisapelillä Latvala lukeutuu kisan todennäköisimpiin voittajasuosikkeihin.

”Pääsen ajamaan vielä hyvän kaksipäiväisen testin ennen rallin alkua. Ihan positiivisin mielin tässä kotikisaani siis lähden.”

 

 

 

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.