Nollapäästöinen auto nolla-autona Saksan WRC-rallissa

24.08.2015 | TL-verkkotoimitus
Nollapäästöinen auto nolla-autona Saksan WRC-rallissa

Viime viikonloppuna ajetussa Saksan MM-rallissa nolla-autona toimi Toyotan uusi vetyauto Mirai.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun WRC-rallin nolla-autona on vetykäyttöinen kulkuneuvo. Nolla-autoa ohjasti japanilainen Mitsuhiro Kunisawa, joka omisti Mirain henkilökohtaisesti. Kunisawa on toiminut aikanaan itse ralliautoilijana Aasian ja Tyynenmeren mestaruussarjassa ja ajanut mm. Japanin MM-rallissa.

Nolla-autona käytetty Mirai on muutoin täysin normaali, mutta siinä on lisäksi turvakaaret, kuppi-istuimet, kisarenkaat sekä päivitetyt jarrupalat. Auton polttokennoyksikköön tai sähkömoottoriin ei ole tehty mitään muutoksia, kertoo Toyota Blog Uk.

Saksan Toyota auttoi Kunisawaa sen verran, että he toimittivat nolla-autoon tarvittavat vedyt Mirain käyttöön. Vety toimitettiin liikkuvalla vetytankkausasemalla, joka voitiin tuoda juuri sinne, missä vetyä tarvittiin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Mirain pääsuunnittelija Yoshikazu Tanaka haaveilee, että Toyota voisi joku päivä osallistua WRC-ralliin vetykäyttöisellä päästöttömällä autolla.

Mirain myynti Euroopassa alkaa lokakuussa, mutta Suomessa joudumme odottamaan Miraita vielä melko kauan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.