5 vuodessa autokanta uusiksi? Ainakin puolet autoilijoista valmiita suureen muutokseen

30.05.2014 | TL-verkkotoimitus
5 vuodessa autokanta uusiksi? Ainakin puolet autoilijoista valmiita suureen muutokseen

Suomalaisista autonomistajista 49 prosenttia on valmis hankkimaan viiden vuoden kuluessa sähkö- tai biokaasuauton, ilmenee Sitran teettämästä kyselystä.

Saksassa ja muualla Keski-Euroopassa suosituille yhteiskäyttöautoille suomalaiset eivät kuitenkaan ole lämmenneet: vain 17 prosenttia suomalaisista olisi valmis luopumaan omasta autostaan ja siirtymään käyttämään yhteiskäyttöautoa.

Tulokset ilmenevät Sitran Taloustutkimuksella teettämästä Resurssitehokkuuden kartoitus -kyselytutkimuksesta, johon haastateltiin 1005 suomalaista 7. - 15. huhtikuuta. Kyselyllä selvitettiin suomalaisten asenteita ilmastonmuutokseen ja valmiutta kestäviin elämäntapoihin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista, 76 prosenttia, on huolissaan ilmastonmuutoksesta ja vain harva, noin 5 prosenttia, ei usko ilmastonmuutokseen.

Yli 70 prosenttia ihmisistä myös uskoo, että omilla ja perheen toimilla on vaikutusta ilmastonmuutoksen hillinnässä. Suomalaiset tietävät, että esimerkiksi autolla-ajon ja lentomatkustamisen vähentämisellä, kierrättämisellä ja energiansäästöllä voi omalta osaltaan hillitä ilmastonmuutosta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.