Amerikkalaisjätin painajainen jatkuu – nyt vuorossa Camaro ja Saab

16.06.2014 | TL-verkkotoimitus

GM on antanut takaisinkutsun kaikille viimeisimmän sukupolven Camaroille. Kyseessä on yli 500 000 autoa maailmanlaajuisesti.

Syynä viimeisimpään takaisinkutsuun on taas kerran viallinen virtalukko, vaikka kyseessä on eri malli kuin yhtiön edellisessä takaisinkutsukampanjassa.

Camaron tapauksessa kuljettajan polvi saattaa vahingossa osua virta-avaimeen ja sammuttaa auton kesken ajon. Erityisesti lähellä ohjauspyörää istuvat kuljettajat ovat suuremmassa vaarassa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

GM haluaa ennaltaehkäistä mahdolliset isommat onnettomuudet. GM on omissa tutkimuksissaan todennut, että Camaron vika on mahdollisesti aiheuttanut kolme kolaria ja neljä loukkaantumista. Kaikki viimeisimmän sukupolven Camaron omistajat saavat uudet virta-avaimet.

Myös vuosimallien 2004–2011 Saab 9-3 Convertibleja kutsutaan takaisin huoltoon. Vika koskee lähes 29 000 autoa ja sen syynä on turvavyön kiristimien vioittuminen. Vikaa tutkittiin myös tavallisista Saab 9-3:sta, mutta sen turvavyön kiristimet ovat eri mallia kuin avo-Saabissa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.