Applen CarPlay kritiikin kohteena – "ei aseta turvallisuutta etusijalle"

10.03.2014 | TL-verkkotoimitus
Applen CarPlay kritiikin kohteena – "ei aseta turvallisuutta etusijalle"

Auton kuljettajan pitää keskittyä ajamiseen eikä räplätä viihdejärjestelmää. Liikenneturvallisuuden pelätään vaarantuvan autojen infotainment-järjestelmien monipuolistumisen myötä.

Apple esitteli oman infotainment-ratkaisunsa Geneven autonäyttelyssä viime viikolla. CarPlay tullaan näkemään muun muassa Ferrari FF:ssä ja uudistuvassa Volvo XC90-mallissa.

Ajatus on yksinkertainen: puhelimesta tulee osa auton järjestelmää ja toimintojen hallinta tapahtuu kojelaudassa olevan kosketusnäytön kautta tai äänikomennoin. Tavoitteena on varmistaa, että kuljettajan ei tarvitse katsella iPhonea ajon aikana laisinkaan.

Yhdysvalloissa National Safety Councilin johtaja David Teater kuitenkin varoittaa CarPlayn kaltaisten ratkaisujen toimivan helposti vastoin alkuperäistä tarkoitustaan ja lisäävän riskejä liikenteessä.

"Olemme erittäin, erittäin huolestuneita siitä", Teater sanoo CarAdvicelle.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

"Autoteollisuus ja kuluttajaelektroniikkateollisuus kilpailevat siitä kuinka kuskit saadaan tekemään muuta kuin ajamaan autoa."

Liikenneturvallisuuden parantamiseen keskittyvä järjestö AAA Foundation for Traffic Safety on samaa mieltä.

"Ajatus siitä, että ihmiset haluavat käyttää puhelintaan, ja siksi helpottaa sitä, ei aseta turvallisuutta etusijalle, vaan mukavuuden ja halun pitää yhteyttä", toteaa AAA:n Bruce Hamilton CarAdvicelle.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.