Arvostetun brittimerkin muotoilujohtaja eroaa yllättävästi

05.06.2015 | Max Lange
Arvostetun brittimerkin muotoilujohtaja eroaa yllättävästi

Bentleyn muotoilujohtaja Luc Donckerwolke eroaa tehtävistään toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Pitkät perinteet VW-konsernissa omaava Donckerwolke toimi tehtävässään vuodesta 2012 alkaen.

Ennen Bentleytä Donckerwolke on tehnyt töitä mm. Audille ja Lamborghinille. Muun muossa Lamborghinin Murcielago ja Gallardo sekä Audi R8 LeMans -konsepti ovat lähteneet hänen kynästään, kertoo Autonews.

Tämän lisäksi Donckerwolke nousi otsikoihin alkuvuonna, jolloin hän tarttui voimakkaasti Lincolnin Continental -mallin muotoiluun sosiaalisessa mediassa. Auto oli kuulemma kopio Donckerwolken piirtämistä Bentleystä.

Bentleyn tiedotteessa ei kerrottu eroamisen syytä, mutta hänen aiempaa työpanostaan VW:lla kiiteltiin. Docnkerwolke jättää samalla myös tehtävänsä VW-konsernissa, johon Bentley myös kuuluu.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Donckerwolken paikalle nimitettiin Stefan Sielaff, joka on toiminut tähän asti VW:n Design keskuksen johtajana Potsdamissa sekä VW:n autojen sisätilojen muotoilujohtajana. Sielaff jatkaa Bentley-nimityksen jälkeen myös edellä mainituissa tehtävissä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.