Auto pysäköitiin jalkakäytävän viereen – KHO kumosi sakon

04.12.2014 | TL-verkkotoimitus
Auto pysäköitiin jalkakäytävän viereen – KHO kumosi sakon

Yrityksen huoltoauto pysäköitiin jalkakäytävän viereen yksityiselle tontille.

Kunnallinen pysäköinnin valvonta päätti lätkäistä kiinteistön huollosta vastaavan huoltomiehen auton tuulilasiin pysäköintivirhemaksun. Maksua perusteltiin sillä, että auto oli liiketiloihin kulun esteenä, vaikkakin jalkakäytävän sivussa.

Alueen pysäköinnin valvonnasta vastasi yksityinen firma, eikä kunnan valvontaa ollut pyydetty. Lisäksi huoltomiehellä oli kiinteistön omistajan lupa väliaikaiseen pysäköintiin.

Virhemaksun saaja valitti maksusta ensin pysäköinninvalvontaan, mutta koska päätöstä ei muutettu vei hän asian hallinto-oikeuteen. Siellä parkkisakko kumottiin. Tämä ei kuitenkaan pysäköinninvalvojaa miellyttänyt, joten asian käsittely jatkui korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

KHO:n päätös oli selkeä:

"Tontilla olevan rakennuksen ja rakennuksen edustalla olevan jalkakäytävän välissä oli jalkakäytävän tavoin pinnoitettu alue, joka kuului kyseiseen tonttiin ja oli kiinteistön omistajan omistuksessa. Alue ei ollut katualueeseen kuuluvaa jalkakäytävää", eilen keskiviikkona julkistetussa päätöksessä todetaan.

"Oikeuden päätöksen mukaan kunnallinen pysäköinninvalvoja ei ollut voinut määrätä pysäköintivirhemaksua kyseiselle alueelle pysäköimisestä, koska tontin omistaja ei ollut pyytänyt tai valtuuttanut kunnallista pysäköinninvalvontaa valvomaan pysäköintiä tontilla."

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.