Autojen hakkerointiongelma voi olla todella laaja – kyse useista autonvalmistajista

03.08.2015 | Max Lange
Autojen hakkerointiongelma voi olla todella laaja – kyse useista autonvalmistajista

FCA-konsernin Jeep Cherokeehen tutkimusmielessä tehty hakkerointimurto on nostanut automaailmassa monien karvat pystyyn. Kyseessä voi olla hyvinkin laaja ongelma.

Yhdysvaltalaiset tutkijat onnistuivat murtautumaan langattoman yhteyden välityksellä moottoritiellä kulkeneeseen Jeep Cherokeehen ja sammuttamaan sen moottorin. Auton hakkerointi oli tutkijoiden mukaan verrattain helppoa.

Hakkeroinnilla oli massiiviset seuraukset, sillä sen myötä paljastui, että tietomurto koskee jopa 1,4 miljoonaa Fiat Chrysler allianssin valmistamaa autoa. Tälle määrälle autoja on myös annettu takaisinkutsu, jossa niihin päivitetään uusi ohjelmisto tulevien etäkaappauksien estämiseksi.

Vyyhti ei kuitenkaan pääty tähän, sillä auton Uconnect radiojärjestelmää, jonka kautta hakkerit pääsivät käsiksi autoon, on myyty myös lukuisille muille valmistajille, kertoo NHTSA. Uconnectia valmistaa Harman International Industries Inc.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kyberturvallisuus on ollut monien huulilla viime aikoina, mutta NHTSA peräänkuuluttaa nyt koko autoteollisuuden laajuisia toimia, ettei vastaavanlaisia tapauksia pääse sattumaan jatkossa, kertoo Autonews.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.