Autonominen ajaminen tulossa myös raskaaseen kalustoon – tämä rekka kulkee moottoritiellä itsekseen

05.10.2015 | TL-verkkotoimitus
Autonominen ajaminen tulossa myös raskaaseen kalustoon – tämä rekka kulkee moottoritiellä itsekseen

Mercedes-Benz on esitellyt Actros-kuorma-auton prototyypin, joka osaa ajaa puoliautomaattisesti moottoritiellä ilman kuljettajan väliintuloa.

Uuden järjestelmän nimi on Highway-Pilot, joka ottaa tehtäväkseen rekan ohjastamisen itsenäisesti pidemmillä moottoritieosuuksilla. Mercedes lupaa uuden tekniikan parantavan erityisesti turvallisuutta moottoriteillä.

Järjestelmä ilmoittaa kuljettajalle, kun se voi ottaa ajotehtävän itselleen. Rekan on oltava tällöin moottoritien oikeanpuoleisella kaistalla. Monista henkilöautojen puoliautomaattisista järjestelmistä poiketen, voi kuljettaja ottaa tällöin kadet pois ratista.

Jos moottoritiellä on esimerkiksi tietyömaa, antaa Actros vastuun takaisin kuljettajalle työmaan kohdalla. Kun työmaa on ohitettu, voidaan ohjaaminen palauttaa takaisin Highway-Pilot-järjestelmälle.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Mercedes kertoo, että järjestelmää kuvastaa hyvin tulevaisuuden tavarankuljetusta. Lokakuun toinen päivä oli ensimmäinen kerta, kun Actrosin järjestelmää saatiin testata Etelä-Saksan moottoriteillä poikkeusluvalla.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.