BMW 3-sarjan Gran Turismo päivittyy – tarjolle uusia moottoreita

01.06.2016 | Max Lange

BMW on julkistanut faceliftatun version vuonna 2013 lanseeratusta 3-sarjan Gran Turismosta. Uudistus on merkille tuttuun tapaan varsin kevyt.

3-sarjan Gran Turismo on ollut mallisarjan outolintu. Auton muodot jakavat vahvasti mielipiteitä, ja sen määrittäminen on edelleen kovin vaikeaa.

GT on 3-sarjan malleista selkeästi kookkain, se on peräti 195 mm pidempi kuin Sedan tai Touring. Iso osa tästä tulee akselivälistä. 3-sarjan GT uhkaa tiloiltaan itse asiassa 5-sarjaa, vaikka tekniikaltaan se vastaa 3-sarjaa.

Faceliftatun mallin tärkeimmät uudistukset ulkopuolella sijaitsevat etupuskurissa ja ajovaloissa. Silti uudistuksen erottamiseen vanhasta mallista tarvitaan lähes tulkoon suurennuslasia. Ajovalot ovat jatkossa vakiona LED-malliset.

Samoin kuin viime 3-sarjan faceliftissä, on Gran Turismossa ohjaamon laatuvaikutelmaa pyritty parantamaan mm. lisääntyneellä kromin käytöllä. Yleisilmeeltään kabiini on pysynyt kuitenkin pääosin ennallaan.

Uusimmasta 7-sarjasta tuttu BMW Navigation System Professional on nyt tarjolla ensimmäistä kertaa baijerilaisten keskiluokan automallissa. Järjestelmä omaa BMW:n uusimman multimediajärjestelmän käyttölogiikan.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Moottoripuolella tarjolla on merkin uuden sukupolven bensiinimoottoreita. Kaikissa moottoreissa on nyt turboahdin ja kulutuslukemat ovat BMW:n mukaan tippuneet mallista riippuen 14 prosentilla edeltäjään nähden.

Tarjolla on kolme täysin uutta bensiinimoottoria ja viisi dieselmoottorivaihtoehtoa. Tarjolla on halukkaille myös xDrive-neliveto.

Uudistetun 3-sarjan Gran Turismon luovutukset alkavat syyskuussa 2016.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.