BMW julkisti seuraavan sukupolven moottorit – ensimmäisenä uuteen 5-sarjaan

29.07.2016 | Max Lange

Uudet Efficient Dynamics -moottorit tuovat tuttuun tapaan parannuksia polttoaineen kulutukseen sekä aiempaa sivistyneeseen käytökseen.

Tuoreet padat ovat uudistettuja versioita BMW:n kolmi- ja nelisylinterisistä moottoreista. Ne voidaan asentaa edelleen joko poikittain tai pitkittäin riippuen automallista. Moottorit jakavat edelleen keskenään modulaarisen rakenteensa ja 500 cm3 sylinteritilavuutensa.

Jokaisen moottorin kulutuksen kerrotaan parantuneen noin 5 prosentilla. Samalla kuitenkin teho- ja vääntölukemat ovat nousseet hieman. Nelisylinterisiin dieselmoottoreihin tuodaan myös kaksiosainen turboahtaminen, jotta moottorin reagointia saadaan parannettua aiemmasta.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

BMW ei ole paljastanut, milloin uudistetut polttomoottorit tuodaan markkinoille. On kuitenkin suuri todennäköisyys, että syksyllä julkistettava seuraavan sukupolven 5-sarja saa nauttia ensimmäisenä uusista koneista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.