BMW-kuskit saavat tiedot tulevaisuudessa näkökenttään

11.06.2014 | TL-verkkotoimitus

Bosch julkaisee uuden tuulilasinäytön, joka löytää tiensä BMW:n eri malleihin.

Saksalaisen autotarvikkeita valmistavan Boschin uusi tuulilasinäyttö on tulossa BMW:n edullisempiin malleihin. Ensimmäisenä uusi varuste löytyy Ministä. Tuulilasinäytöt ovat aiemmin olleet vain isompien ja kalliimpien autojen varuste, mutta Boschin ratkaisua voi käyttää myös pienemmissä malleissa, kuten Minissä.

Uusi tuulilasinäyttö projisoi tärkeän informaation kuljettajan silmien tasalle, jottei kuljettajan tarvitse siirtää katsetta pois tiestä. Tuulilasinäytössä tiedot, kuten ajonopeus, navigointisuositukset ja varoitukset näkyvät ikään kuin ne olisivat ilmassa auton edessä. Järjestelmä ei heijasta informaatiota itse tuulilasille vaan sen eteen sijoitetulle pienelle näytölle.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Järjestelmä on täysin itsenäinen ja voidaan asentaa erilaisiin ajoneuvoihin ilman suuria teknisiä muutoksia. Uusi tuulilasinäyttö on osa itsenäistä moduulia, joka voidaan täysin integroida kojetauluun.  Näyttö tulee esiin tarvittaessa ja vetäytyy takaisin moduuliin, kun järjestelmä on kytketty pois päältä. Esimerkiksi etupenkin matkustaja ei näe näytön tietoja.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.