BMW pomo ärähtää: Vuoden 2020 päästötavoitteet maksavat autonvalmistajille miljardeja

08.07.2014 | TL-verkkotoimitus
BMW pomo ärähtää: Vuoden 2020 päästötavoitteet maksavat autonvalmistajille miljardeja

BMW:n toimitusjohtaja Norbert Reithofer kertoo, että vuoden 2020 päästötavoitteet tulevat maksamaan yritykselle miljardeja. Merkki kuitenkin uskoo selviävänsä kovista tavoitteista.

BMW on vähentänyt mallistonsa CO2-päästöjä jo 30 prosentilla 133 grammaan vuodesta 1995. Reithoder kuitenkin kertoo, että viimeiset 33 grammaa tulee olemaan kaikista kalleimmat. 100 gramman hiilidioksidipäästöt tarkoittavat, että koko malliston tulee kuluttaa keskiarvona vain 4 litraa sadalla.

Reithofer ärähtää ranskalaisille automerkeille Automotive News Europen haastattelussa, sillä he tekevät vain itselleen hallaa, kun haluavat koko ajan alhaisempia päästöarvoja. Tiukat päästörajat pakottavat premium-merkkejä tekemään pienempiä autoja, jotka taas syövät ranskalaismerkkien markkinoita.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Reithofer paljastaa myös mielenkiintoisen ajatusmallin BMW:n strategiasta. BMW on ollut jo kymmenen vuotta Euroopan myydyin premium-merkki, mutta kilpailu Audi ja Mercedesin välillä käy kovempana kuin koskaan.

BMW saattaakin jättää kilpailun myydyimmästä premium-merkistä Euroopassa sikseen, koska se ei ole taloudellisesti kannattavaa. On fiksumpaa myydä enemmän autoja helpommilla markkinoilla, kuten Kiinassa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.