BMW-pomo lupaa suuria − 2021 täysautonominen ajaminen mahdollista

17.03.2017 | Max Lange
BMW-pomo lupaa suuria − 2021 täysautonominen ajaminen mahdollista

BMW:n autonomisesta ajamisesta vastaava johtaja on todennut, että he pystyvät toimittamaan tason 5 robottiauton jo vuonna 2021.

Baijerilaismerkin lupaus on sikäli merkittävä, että harva merkki on aiemmin luvannut pystyvänsä tason viisi autonomiaan jo näin nopealla aikataululla. Viidennen tason autonomia tarkoittaa, että auto pystyy hoitamaan itse kaikki mahdolliset ajot ilman, että kuljettajan tarvitsee tehdä yhtään mitään. Tällöin ei tarvita edes autoon ohjauslaitteita.

Asiasta kertoi Elmar Frickenstein, joka vastaa baijerilaismerkillä autonomisten autojen kehitystyöstä, kertoo Automotive News Europe. BMW toimii yhteistyössä autonomisessa ajamisessa Mobileye-nimisen yrityksen kanssa. Mobileyen on puolestaan juuri ostanut Intel, joka maksoi yrityksestä huimat 15 miljardia dollaria.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

BMW aikoo tuoda vuonna 2021 myös tason 3 ja 4 autonomisia järjestelmiä. Ainoastaan Tesla on toistaiseksi luvannut pystyvänsä samaan, tosin jo tätäkin nopeammalla aikataululla. Elon Muskin mukaan tason 4 autonomia olisi mahdollista jo vuoden 2017 loppupuolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.