BMW töräytti hirmumoottorin – neljällä turbolla ryyditetty dieselpata

03.05.2016 | Max Lange
BMW töräytti hirmumoottorin – neljällä turbolla ryyditetty dieselpata

BMW on julkistanut Wienin moottorisymposiumissa neloisahdetun kuusisylinterisen dieselmoottorin, jolla BMW vastaa Audin moottorihaasteeseen.

Müncheniläisten uutuusmoottori on teknisesti vaikuttava tapaus. Aiemmin neljä ahdinta on lähinnä nähty Bugatti Veyronin kaltaisessa superautossa. Uutuusmoottori korvaa BMW:n mallistossa aiemman kolmoisahdetun turbodieselmoottorin.

Padan teho- ja vääntölukemat ovat huikaisevia. Huipputehoa irtoaa tasan 400 hv ja vääntöäkin asialliset 760 Nm. Vääntöä olisi tarjolla koneesta enemmänkin, mutta ZF:n 8-portainen automaattivaihteisto ei suurempaa vääntömomenttia salli.

BMW itse nimittää kolmilitraista turbodieseliä ”V8:n tappajaksi”, jolla merkki viitannee Audin tuoreeseen SQ7-mallissa tarjottavaan 4,0 TDI V8-moottoriin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

BMW:n hirmudiesel on ensin tulossa 750d-mallina, mutta esimerkiksi tulevan 5-sarjan M-dieselversio voisi hyvin sopia uutuusmoottorin kaveriksi. Padan kulutuslukemat jäävät BMW:n mukaan alle kuuden litran – tämän saavuttaminen vaatinee kuitenkin rauhallista kaasujalkaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.