BMW valmis jakamaan akkuteknologiaansa muiden kanssa

17.07.2014 | TL-verkkotoimitus
BMW valmis jakamaan akkuteknologiaansa muiden kanssa

BMW on kehittänyt yhdessä korealaisen akkuvalmistajan Samsung SDI:n kanssa erityisesti sähköautoihin sopivia akkuja. He ovat valmiita jakamaan teknologiaansa halukkaille.

BMW:n edustaja kertoo, että akkuteknologian jakaminen pienentäisi akkujen valmistuskustannuksia. Akut ovat sähköautojen ylivoimaisesti kallein osa, kertoo Automotive News Europe.

"Jos esimerkiksi Mercedes soittaisi meille, voisimme ilomielin keksiä Samsung SDI:n kanssa tavan, jolla voimme toimittaa akkuja heille", kertoo BMW ostojen johtaja Klaus Draeger.

BMW haluaa nostaa akkutuotantonsa kapasiteettia 25–30 prosentilla nykyisestä tasosta vuoteen 2016 mennessä.  BMW möi 5 396 i3:sta vuoden 2014 alkupuoliskolla, mutta autojen kysyntä olisi huomattavasti suurempaa. Huhtikuusta eteenpäin BMW on voinut valmistaa i3:ia 100 auton päivävauhtia. Elokuussa tahtia aiotaan nostaa vielä 40 prosentilla.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

BMW ja Samsung SDI:n yhteistyö alkoi vuonna 2009. Korealainen yhtiö tuottaa akkuja myös Chryslerille sekä Ferrarille LaFerrari-malliin. Myös Apple käyttää tuotteissaan Samsung SDI:n akkuja.

Krager myönsi akkujen julkistamistapahtumassa, että sähköautojen lyhyt toimintamatka on todellinen ongelma. Siksi yhtiö kehittää myös samaan aikaan vetykäyttöisiä polttokennoautoja.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.