Brittilehti: Mercedes kaavailee kolmesylinterisiä dieselmoottoreita

07.03.2016 | Max Lange
Brittilehti: Mercedes kaavailee kolmesylinterisiä dieselmoottoreita

Brittiläinen Autoexpress kertoo, että Mercedes-Benz kaavailee tuovansa uudesta modulaarisesta dieselmoottoriperheestä myös kolmisylinterisen version.

Autoexpress sai tietää asiasta Mercedesin voimalinjasta vastaavalta johtajalta, Bernhard Heililta. Brittilehden mukaan Mercedes ei aiemmin ollut lämmennyt ajatukselle turboahdetusta kolmisylinterisestä, koska moottorin hienostuneisuudesta ei ollut takeita.

Heil kertoo, että dieselmoottorit ovat Mercedesin ase alenevia CO2-vaatimuksia ja tulevaisuutta varten. Uusi OM654-dieselmoottori on rakenteeltaan modulaarinen, ja siitä nähdään tulevaisuudessa useammalla sylinterillä varustettuja versioita. Tämä tarkoittanee myös rivikuutoskonetta.

Heil toteaa myös, että kolmisylinterinen dieselmoottori on myös mahdollinen, sillä sähköistäminen saattaa mahdollistaa pikkumoottorin hyödyntämisen isommissakin malleissa ilman tasapainotusakselia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

BMW:n tavoin modulaarisuus yltää dieselmoottoreiden lisäksi jatkossa myös bensiinimoottoreihin. Uudet moottorit ovat käytössä B-sarjasta ylöspäin lähes jokaisessa Mercedesin mallissa. Autoexpress kertoo, että merkki on investoinut 2,6 miljardia euroa uuteen moottoriperheeseen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.