Citroënin uusi konseptiauto ihmetyttää - niin muodoillaan kuin nimelläänkin

30.08.2016 | Max Lange

Citroën on julkistanut Pariisin autonäyttelyyn CXperience-konseptiauton, jonka on tarkoitus kuvastaa ranskalaismerkin tulevien isokokoisten mallien muotokieltä.

Eroottisesti nimetyn konseptin suunnittelussa on keskitytty erityisesti mukavuuteen auton kaikilla osa-alueilla. Lähes viisimetrisen auton muodot eivät ole tavanomaiset – autoa voisi kutsua valtavaksi viistoperäksi. CXperiencen takaylitys on todella lyhyt, mutta konepelti ja kabiini ovat valtavat.

CXperience saattaa antaa esimakua siitä, miltä tulevat C5- ja C6-mallit tulevat näyttämään. Myös ohjaamon suunnittelu on autossa varsin villiä. Lukuisat puupaneelit muistuttavat myös hieman skandinaavista muotokieltä, joskin kirkkaan keltaiset istuimet ilmentävät jotakin muuta.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tekniseltä ratkaisuiltaan konsepti on perinteinen pistokehybridi. Ilmoitetut teho- ja toimintamatkalukemat eivät riko ennätyksiä, joten konseptin voimalinja voisi olla melko lähellä tuotantoversiota. Tehoa autolle annetaan 250–300 hv ja shäköistä toimintamatkaa noin 60 km.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.