Continental: Dieselin tulevaisuus todella synkkä Yhdysvalloissa – syynä tietenkin päästöskandaali

04.01.2016 | Max Lange
Continental: Dieselin tulevaisuus todella synkkä Yhdysvalloissa – syynä tietenkin päästöskandaali

Continentalin toimitusjohtaja Elmar Degenhart on kertonut saksalaiselle lehdistölle pelkäävänsä, että VW:n päästöskandaali saattaa tappaa dieseleiden markkinat Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa.

Degenhartin mukaan edellä mainituissa maissa dieseleiden osuus on vain 1–3 prosenttia koko autokannasta. Esimerkiksi Euroopassa vastaava lukema on peräti 53 prosenttia. Yhdysvalloissa VW oli mainostanut dieseliä puhtaana vaihtoehtona bensiiniautoille, kertoo ANE.

Dieseleiden pieni markkinaosuus saattaa saada tällaisesta negatiivisesta julkisuudesta kovan kolhun, koska nakuttajilla ei ole kyseisissä maissa ennestään vahvaa asemaa.

Continental toimii alihankkijana monille autonvalmistajille, mutta kieltää toimittaneensa millekään valmistajalle ohjelmistoja, joiden avulla päästötestejä olisi manipuloitu. Heidän VW:lle toimittamansa ohjelmistot olivat säätöjenmukaisia, kertoo Degenhart.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Degenhart uskoo myös vahvasti siihen, että sähköautot ja vetyautot lyövät läpi lähitulevaisuudessa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.