Ei kahta minuuttiakaan ja taas syntyy tuhoa

03.12.2013 | TL-verkkotoimitus
Ei kahta minuuttiakaan ja taas syntyy tuhoa

Keskimääräinen autovakuutuksesta maksettu korvaus on yli tuhat euroa. Summa pätee niin uudempien kuin vanhempien autojen vahingoissa.

Vapaaehtoisesta autovakuutuksesta korvattavia vahinkoja raportoidaan Finanssialan Keskusliiton Vakuutusyhtiöt Suomessa 2012 -julkaisun mukaan vuosittain yli 400 000. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Suomessa tapahtuu yksi autovahinko noin kerran 1,5 minuutissa. Näistä vahingoista suurin osa, noin 40 prosenttia, on Liikenneturvakeskuksen tilastojen mukaan törmäysvahinkoja.

Korjauskustannusten kasvuvauhti on ollut merkittävää viimeisten vuosien aikana. Tilastokeskuksen mukaan pelkästään korjauskustannukset ovat nousseet 28 % seitsemässä vuodessa. Kuluttajahintoihin peilatessa tämä tarkoittaa, että korjauskustannukset ovat nousseet 9 prosenttia nopeammin.

Vakuutusyhtiö Ifin tilastojen mukaan henkilöautokannan autovakuutusaste on edelleen korkea, mutta laskussa. Tämä johtuu siitä, että henkilöautokanta vanhenee, lisäksi vanhempien autojen vakuuttamisaste on alhainen ja laskee edelleen.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

"Keskimäärin autovakuutuksesta maksettu korvaus on runsaat tuhat euroa", kertoo Ifin korvauspäällikkö Sami Salonen tiedotteessa.

"Yleisesti saatetaan olla siinä käsityksessä, ettei vanhemman ajoneuvon vahinko ole iso kulu, mutta kolaritilanteessa keskikorvaus on merkittävä myös vanhemmalla autolla."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.