F1-suunnittelijavelho tekemässä superautoa Aston Martinille

07.07.2015 | Max Lange
F1-suunnittelijavelho tekemässä superautoa Aston Martinille

Formula 1:ssä lähes legendaksi noussut ja useita voittaja-autoja suunnitellut Adrian Newey liittäytynyt yhteen Aston Martinin kanssa. Yhdessä he aikovat luoda uuden superauton.

Kyseessä olisi erittäin suorituskykyinen hyperauto, joka kilpailisi McLaren P1 GTR:n ja Ferrari FXX K:n kanssa. Uutinen paljastui vain pari päivää sen jälkeen, kun ilmoille oli noussut spekulaatioita Red Bullin F1-tallin ja Aston Martinin yhteistyöstä kuninkuusluokassa.

Aston Martinin nykyinen moottoritoimittaja on AMG, joten tämä tarkoittaisi RedBullille myös uutta moottoritoimittajaa. Newey-yhteitsyö pohjautuu myös Red Bull Technologiesin ja Aston Martinin yhteenliittymään.

Autocarin lähteet totesivat kuitenkin heti tämän perään, että Red Bull Technologies on eri kokonaisuus kuin Red Bull Racing, joka vastaa F1-tallista.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Adrian Newey jättäytyi Red Bullin F1-tallin pääsuunnittelijan tehtävistä alkuvuonna. Newey suunnitteli kaikki Red Bullin neljä mestaruutta saavuttaneet F1-autot.

Lähteet kertovat, että Newey olisi siirtynyt Aston Martinille suoraan Red Bullilta, ja että tuelvan superauton suunnittelu olisi jo varsin pitkällä. Auton painopiste on myös ilmeisemmin aerodynamiikassa, joka Neweyn erikoisalaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.