Ford investoi yli 4 miljardia euroa sähköautoihin – uudistettu sähköinen Focus luvassa

11.12.2015 | Max Lange
Ford investoi yli 4 miljardia euroa sähköautoihin – uudistettu sähköinen Focus luvassa

Ford on kertonut monen muun automerkin tapaan investoivansa tulevana vuosina useita miljardeja sähköautojen ja erilaisten hybridien kehitystyöhön.

Fordin toimitusjohtaja Mark Fields on kertonut, että merkki aikoo julkaista peräti 13 uutta hybridiä tai sähköautoa vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä merkillä on kuusi tällaista mallia, joiden päälle uudet mallit lasketaan.

Fordin tuotekehityksestä vastaava päällikkö Raj Nair on todennut, että osa uusista malleista tulee olemaan sähköautoversioita nykyisestä mallistosta, mutta osa uutuuksista tulee tarjolla vain sähköautona.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Ford uskoo saavansa sähköistyneistä autoista saman verran rahaa investoinneilta kuin perinteisistä polttomoottorimalleista, kertoo Automotive News.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tällä hetkellä Fordilla myynnissä olevasta Focus Electricistä on tulossa uusi versio vuoden 2016 lopussa. Uudelle mallille luvataan noin 160 km toimintamatkaa sekä aiempaa huomattavasti lyhyempiä latausaikoja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.