Ford tuo nopeuden mukaan säätyvän ohjauksen tavisautoihinsa

02.06.2014 | TL-verkkotoimitus

Ford on tuomassa nopeuden mukaan säätyvän ohjauksen perusautoihinsa jo vuoden sisällä. Ominaisuus on jo tuttu kalliimmista automalleista, mutta Ford on tuomassa sen ensimmäisenä tavallisiin autoihin, kirjoittaa Carscoop.

Nopeuden mukaan säätyvässä ohjauksessa ohjauksen välitys muuttuu jatkuvasti ajonopeuden mukaan, jotta ohjauksen vaste olisi optimaalinen kaikissa ajotilanteissa. Fordin mukaan pienemmissä vauhdeissa uusi järjestelmä tekee autosta ketterämmän, koska rattia tarvitsee kääntää vähemmän kuin normaalisti. Vastapainoisesti suuremmissa vauhdeissa auto tottelee kuljettajaa rauhallisemmin.

Uusi ohjausjärjestelmä tarvitsee ainoastaan uuden ohjaustehostimen, mutta muuten auton elektroniikkaa ei tarvitse uusia. Ensimmäiset Fordit saavat uuden adaptiivisen ohjauksen näillä näkymin alkuvuodesta 2015. Fordin Youtubeen julkaisemalla testivideolla järjestelmää testataan uudessa Mondeossa, joten siitä saa varmaankin esimakua, mihin malleihin se on tulossa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Monet autotoimittajat eivät ole tykästyneet monien kalliimpien automallien aiempiin viritelmiin nopeuden mukaan säätyvistä ohjausjärjestelmistä, kirjoittaa Carscoops. Mielenkiintoista nähdä, miten Fordin uusi ohjaus otetaan aikanaan vastaan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.